Loading...

Ριζότο αλά… Ανατόλια

 

Ριζότο αλά… Ανατόλια

Η αίθουσα Οικοκυρικών κατείχε πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στις αναμνήσεις των αποφοίτων του σχολείου με τα μαθήματα μαγειρικής – ποιος έχει ξεχάσει τη  μυρωδιά των λαχταριστών σου που σιγοψήνονταν στον φούρνο; - τα μαθήματα savoir faire στο τραπέζι, το στρώσιμο ενός επίσημου δείπνου, ακόμη και την ραπτική που έμαθε σε πολλά κορίτσια πώς να ράβουν κουμπιά.

Σε αυτή την αίθουσα επέστρεψαν απόφοιτοι και οι απόφοιτες την Τετάρτη 18 Απριλίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Γραφείου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια για μία εκδήλωση που είχε την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια και του ACT Alumni Association.

Στη θέση του «δασκάλου» στάθηκε ο εξαιρετικός Δημήτρης Τσανανάς, executive chef του ξενοδοχείου The Met Hotel – Thessaloniki ο οποίος έδειξε πώς προετοιμάζει και δημιουργεί ένα δικό του αγαπημένο πιάτο: το ριζότο με κολοκυθάκια. Η κουζίνα της αίθουσας Οικοκυρικών μοσχοβόλησε από τα ανοιξιάτικα υλικά  που με πολύ φροντίδα και μαεστρία «έδεσε» σε μια υπέροχη συνταγή ο βραβευμένος σεφ. Και οι απόφοιτοι πολύ γρήγορα σηκώθηκαν από τα θρανία και πλησίασαν την εστία όπου ο Δημήτρης Τσανανάς έδειχνε και εξηγούσε με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη φαινομενικά απλή αλλά στην πραγματικότητα απαιτητική συνταγή.  

Αν και το πιάτο που σερβιρίστηκε είχε αλάτι, τελικά η επιστροφή στην αίθουσα Οικοκυρικών είχε πολύ γλυκιά γεύση...

 
 
 
 
 
 
 
 

Share